на першу контакти на першу

IX літні Францисканські реколекції в Чорноморську

Господь надихнув мене також новою ідеєю проповіді Євангелія відпочиваючим – безпосередньо на пляжі. На разі я не буду розкривати таємницю цього проекту. Натомість прошу про молитву в інтенції цьогорічних реколекцій.

Я розраховую на те, що вас не приголомшить велика кількість учасників, на яку ми сподіваємось (в 2010 роціїхня кількість була рекордною – 250 чоловік! Слава Богу! Алілуя!) , скромні, але смачні страви, прості умови для проживання та молитви. План реколекцій буде максимально різноманітний. Моєю особистою турботою є високий духовний рівень реколекцій. У цьому році ми також можемо сподіватися на пролиття сили Святого Духа, необхідного для нас зцілення, сповнення Божою любов’ю та переміни наших сердець.

Я дуже вас прошу – особливо тих, хто охоче повертається до Чорноморська – щоб ви потурбувалися про розповсюдження цього ЗАПРОШЕННЯ в своїх місцевих спільнотах. Реколекції мають відритий характер, тобто в них можуть взяти участь не лише світські францисканці, але також й ті, хто належить до інших церковних рухів, і навіть ті, хто не визначився – якщо лише вважають себе симпатиками св. Франциска Ассізького або ж хочуть ними стати. Щороку реколекції мають євангелізаційний характер і пробуджують в учасників прихований потенціал проповіді Божого Слова й відкриття на нові можливості християнського життя. Тому важливою є присутність молоді. Запрошуйте молодь через індивідуальні розмови. За моєю особистою згодою – як виняток – до участі в реколекціях можуть бути прийняті православні й протестанти, і навіть нехрещені. Також дуже ціною є присутність подружніх пар і дітей.

Всі присутні на реколекціях в дусі св. Франциска Ассізького й св. Клари Ассізької будуть наділені від Бога чудовою та неповторною можливістю зустріти живого воскреслого Господа нашого Ісуса Христа, насолоджуватися Його присутністью та опікою, а також відкритися на дари й харизми Святого Духа – так, як це було в Церкві на самому початку Її існування.

У цьому році ми також сподіваємося на приїзд Єпископа Геркулана з Сімферополя з мощами св. Франциска. Під час цьогорічних реколекцій також запланований малий «ФЕСТИВАЛЬ РЕЛІГІЙНОЇ ПІСНІ». Подумайте про це завчасно й привезіть із собою відповідні тексти, ноти та музичні інструменти. Інші приємні несподіванки чекатимуть вас на місці.

Я проводжу запис на проживання на дачі пані Антоніни, що коштує недорого. Кількість місць обмежена, тому від черговості подання заявок залежатиме, хто буде проживати на дачі. Ті, кому не вистачить місця на цій дачі, але не захоче проживати в наметі, зможе віднайти собі місце на дачах поблизу – за дещо вищою ціною.

З огляду на постійне підвищення цін на бензин та продукти харчування я був змушений – мінімально – підвищити вартість оплати за участь у реколекціях.

До нової зустрічі! Переживімо це ще раз!

Зі священицьким благословенням,
брат Юрій Зелінський, капуцин – Регіональний Асистент ФОС

developed by: X-group